Korsnäs Lindvallen konstgräs
26 mars 2022
12:45

Referat: Korsnäs IF FK - Fagersta Södra IK

Södra tog en fin seger på lördagen när man slog div 2 laget Korsnäs i Falun med 3-1. Södra tog tag i taktpinnen direkt och skapade flera fina lägen den första halvtimmen bl a så får Wille Klasén 2 mål bortdömda för offside . Södra 1-0 mål kommer i den 35:a minuten genom Daniel Johansson som drar dit bollen från 22 meter på en riktigt läcker volleykanon utan chans för målvakten. 2-0 till Södra gör Mergim Ramadani som skjuter från straffområdslinjen i den 43:e minuten . Södra går till halvtidsvila med 2-0 efter en mycket väl genomförd halvlek.
Korsnäs har ett par halvchanser i inledningen utav andra men utan resultat istället gör nyförvärvet från Argentina Ignacio Giampaolo ett mycket vackert mål från ca 20 meter och ställningen är 3-0 till Södra fter 60 minuter. Korsnäs reducerar strax efter till 1-3 som oxå blir slutresultat . Korsnäs har några fina lägen att reducera ytterligare men Ondrej Jacko Lysak i Södramålet gör några fina räddningar och håller tätt resten av matchen .
Södras första 60 minuter var väldigt bra och coach Remco Boere var nöjd med spelet under den perioden . Nyförvärvet Giampaolo gjorde en riktigt bra match i sin debut och gjorde ett vackert mål också, colo som han kallas visade sig vara en spelare med en mycket fin speluppfattning och fina fötter även målisen OJ var bra och gjorde några fina räddningar i andra halvlek. Ett stort plus ska Reza Hosseini ha som var helt magnifik i dagens match .
Nästa match för södra är på torsdag mot Avesta på bortaplan och det är sista matchen innan serien drar igång på lördag den 9:e April.